Echt of niet? Het was lachen tijdens het ‘Typetjesfestival’ | inclusief fotoserie

Emmen

Zo’n 25 typetjes - waaronder een schoonmaakster, een bruid die met iedereen wil trouwen en een politieagent die je bij het minste of geringste op de bon slingert - waren zaterdagmiddag actief in het centrum van Emmen en in de oude dierentuin.

Het zogenoemde Festival der Typetjes was gaande en de bijzondere typetjes probeerden het aanwezige publiek te vermaken met hun act. Bedenker van het geheel is Gerald Janse uit Emmen. De beste spelers krijgen een contract aangeboden om deel te nemen aan een karavaan met typetjes. Alle typetjes kwamen uit Emmen en hebben bijna allemaal een theaterachtergrond. De 25 spelers zijn de afgelopen periode door Janse en Mark Pekelharing begeleid in het ontplooien van het karakter dat zij speelden. De foto’s zijn zaterdagmiddag gemaakt door Iris Sijbom uit Emmen.

Auteur

Redactie