Grootse finale van ruim honderd culturele initiatieven

Emmen

‘Van Goede Grond’, de titel van Emmen als Culturele Drentse Gemeente, krijgt dit najaar een spetterende finale in de vorm van drie grote culturele evenementen van 1 tot en met 15 oktober.

‘Bloei!’is een avondvullend theaterspektakel met muziek, verhalen en cultuur dat op verschillende plaatsen in de gemeente wordt uitgevoerd door een groots orkest. De publicatie van de ‘Canon van Emmen’ door de Stichting Erfgoednetwerk Emmen, de erfgoedsector en de historische verenigingen is het tweede grote project. GrondFest, een festival van muzikanten Peter Deiman, Jaap Lamfers en de Kunstbeweging, is het derde finalestuk waarmee Van Goede Grond afsluit. In de periode van de bouw van het nieuwe Atlas Theater, van 2015 tot oktober 2016, is Emmen Drentse Culturele Gemeente. ‘Van Goede Grond’ heeft veel losgemaakt in de cultuursector; er zijn ruim honderd projecten ontwikkeld in alle kunstdisciplines op verschillende locaties in de gemeente. Van 1 tot en met 15 oktober vindt de finale Van goede grond plaats, als opmaat naar de opening van het Atlas Theater op 14 en 15 oktober.

Projecten

Het lied ‘Zuidoost-Drent’ van Jaap Lamfers is één van de inspiratiebronnen van het evenement GrondFest. Ruim twintig muziekgroepen en koren voeren op zaterdag 15 oktober samen het lied ‘Zuidoost-Drent’ uit waarbij aansluitend een muzikaal straattheaterspektakel op het Raadhuisplein wordt gehouden. Het festival wordt afgesloten met een grote lipdub van ‘Zuidoost-Drent’. De ‘Canon van Emmen’ informeert lezers op een begrijpelijke manier over de rijke geschiedenis van Emmen aan de hand van 50 vensters. Stichting Erfgoednetwerk Emmen maakt deze publicatie samen met tientallen historici en fotografen uit de gemeente Emmen. Het boek, dat zondag 9 oktober gepresenteerd wordt, is prachtig vormgegeven en komt voor maximaal 15 euro in de boekhandels.

Bloei

Bloei! is een avondvullend theaterspektakel boordevol muziek, verhalen en cultuur over de geschiedenis van Emmen. Muzikanten, zangers, vertellers en technici zijn inmiddels flink aan het repeteren om vanaf 1 oktober samen op één podium te laten zien wat onze goede grond aan culturele rijkdom te bieden heeft. Een groots orkest, met strijkers en koperblazers, samengesteld uit de Bigband Emmen en het Kamerorkest Emmen en vergelijkbaar met het beroemde Metropole Orkest, zorgt voor de verbinding. Bloei! wordt in Zwartemeer (1 oktober), Emmer-Compascuum (8 oktober) , en in het nieuwe Atlas Theater(9 en 14 oktober) uitgevoerd. De kaartverkoop is reeds gestart.

Auteur

Redactie