Veel animo voor Stads BBQ Emmen

Emmen

Het was zelden zo druk in het oude dierenpark als tijdens de Stads BBQ Emmen zondag. De Stads BBQ is een initiatief van muzikantenvereniging Unplug and Play en bleek een groot succes.

Door Mayke Bos De combinatie van een burgertje draaien, livemuziek en een heerlijk zonnetje trok menigeen richting het centrum van Emmen. Velen namen eerst een kijkje op de stadsvloer, waar Emmen on Wheels werd georganiseerd.

Evenement

Het was al gauw dringen bij de ingang van het oude dierenpark om naar binnen te komen. Verspreid over het hele park stonden een fair van 140 kramen, 25 foodtrucks en vele muzikanten en artiesten. Een evenement als deze is muzikantenvereniging Unplug and Play wel toevertrouwd. Naast een hele schare bands en muzikanten, zijn er namelijk een heleboel straatartiesten aangesloten bij de vereniging. Van ballonvouwers tot valkenier, ze waren allemaal aanwezig tijdens de Stads BBQ. Ook aan vermaak voor kinderen was ruimschoots gedacht. Ze konden zich onder meer laten schminken, bellen blazen, bungeejumpen, schilderen en knutselen. Echte waaghalzen konden ervaren hoe het is om een uil vast te houden.

Keukens

De meest uiteenlopende keukens stonden op het menu, evenals natuurlijk het echte barbecueën. Om het evenement toegankelijk te houden voor iedereen konden mensen ook hun eigen vlees meenemen en gebruik maken van de barbecues die aanwezig waren. Op de oude savanne was het goed vertoeven. Later op de dag werd er volop gedanst en genoten van de muziek. Jannet Westebring (37) uit Emmen staat aan het roer van Unplug and Play. Ze is verbijsterd over het aantal bezoekers dat de barbecue bezocht. “Wat een volk! Dit is echt ver boven mijn verwachting en ik had dit niet durven dromen”, zegt ze aan het einde van de dag over de eerste editie van het evenement. Of er een volgende editie komt weet ze nog niet zeker. “Als het publiek het wil, dan gaan we er natuurlijk voor!”

Auteur

Redactie