Gemoedelijk en gezellig Folk veur Volk an de Gruppe | Fotoreportage

Nieuw-Schoonebeek

De eerste editie van Folk veur Volk an de Gruppe werd afgelopen zaterdag georganiseerd, waarbij folkmuziek centraal stond.

De spits werd afgebeten door Pick ‘n’ Shovel, een band uit het noorden van het land, maar met een sound alsof ze rechtstreeks uit het zuiden van de Verenigde Staten komen. Vervolgens nam Assassenachs het stokje over. Dit trio met twee leden uit Schotland en één uit Groningen bracht traditionele Keltische muziek in een eigen jasje en eigen nummers. Rond 19:00 uur was het de beurt aan Pro, een band uit Noordwijk die met veel humor een feestje bouwde met hun Swingfolk muziek. Daarna werden Mumford and Sons perfect gecovered door Mumfords Calling. Voor een swingend publiek vertolkte deze band uit Roosendaal hun repertoire met pop-, country en folkmuziek.Tot slot werd rond kwart voor elf het podium gevuld door de band Flannery, die het spreekwoordelijke dak eraf blies met rauwe, scherpe folkrockmuziek. De eerste editie van Folk veur Volk an de Gruppe was een gezellig en gemoedelijk folkfestival met een programma voor jong en oud. Naast de optredende bands waren er een boel activiteiten voor kinderen, zoals ‘silent disco’. Kinderen konden daarbij dansen op discomuziek via een hoofdtelefoon. Daarnaast was er blikwerpen, spijkerbroekhangen en een knutselhoek. De uitgebreide fotoreportage is gemaakt door Bernard Peters uit Weiteveen.

Auteur

Redactie