Tulp ‘gepoot’ langs de Houtweg in Emmer wijk Emmerhout

Emmen

Het beeld De Tulp van kunstenaar en schrijver Jan Cremer is gisteren verplaatst naar de Houtweg in de Emmer wijk Emmerhout.

Dierenpark Emmen ontvingt het keramische beeld in 1993 in het kader van de Milieu & Toerisme Prijs voor het project ‘Zoo schoon!’. De prijs werd uitgereikt voor het meest creatieve en inspirerende plan voor milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Het beeld had in het begin een prominente plek bij de ingang van het Dierenpark Emmen en is later bij de bouw van de Traverse verplaatst naar een plek langs de route naar het nieuwe Dierenpark. In verband met de werkzaamheden in verband met de bouw van het nieuwe theater heeft het beeld tijdelijk achter het gemeentehuis gestaan. Het beeld heeft langs de Houtweg een definitieve nieuwe plek gekregen.

Auteur

Redactie