Titelsong Grondfest valt in goede aarde

Emmen

COMPASCUUM - In de aanloop naar Grondfest op 15 oktober brachten Jaap Lamfers en Peter Deiman een nummer uit, waarin het mooie van de regio Zuidoost Drenthe wordt benadrukt.

De song getiteld Zuidoost Drent wordt op 15 oktober door verschillende muzikanten op geheel eigen wijze gespeeld. Lamfers: „We zijn na het uitbrengen van de single verrast en opgetogen door alle lovende reacties uit de regio, en zelfs ver daarbuiten. Als je ergens anders in de wereld woont en goede herinneringen hebt aan je geboortegrond is dat een mooie bevestiging van wat wij willen aangeven.” De in Emmer-Compascuum geboren en getogen Jaap Lamfers stoort zich regelmatig aan negatieve uitingen over zijn geboortegrond. „Ik ben een gewone Zuidoost Drent en ik ben trots op mijn roots. Mijn afkomst heeft mij gemaakt tot wie ik ben.”

Festijn

Samen met slagwerker Peter Deiman en de Kunstbeweging is het initiatief opgevat om het evenement Grondfest te organiseren. Dit event vindt plaats op 15 oktober, ’s middags, voorafgaand aan de opening van het Atlas Theater in Emmen. „We werken samen met verschillende culturele partijen. Het wordt een groot festijn met veel muziek, dans en straattheater”, vertelt Lamfers. „We nodigen muzikanten en koren uit om deel te nemen aan een muzikaal lint door het centrum van Emmen en het lied daar op hun eigen wijze te laten horen. Als de deelnemers hun uitvoering in de aanloop naar het evenement alvast via de sociale media verspreiden, dan gaat het nog meer leven.”

Versie

De act met de meest originele vertolking mag zijn versie opnemen in de studio van Jeff Zwart; ook een Zuidoost Drent.„Bezoekers zijn meer dan welkom om aansluitend aan onze eigen uitvoering van het lied - met het ‘Bloei Metropole Orkest’ - mee te zingen in een lipdub. Hoe meer mensen, hoe beter. Het samen zingen - playbacken mag ook - wordt vastgelegd door verschillende media. Het wordt een onvergetelijke dag.” Inmiddels is er naast de videoclip die op Youtube staat, ook een single te koop met een karaokeversie. De single is geproduceerd door Jeff Zwart en ingespeeld en ingezongen door muzikanten en kinderen uit de regio. „Onze Zuidoost Drentse grond heeft veel muzikaal en cultureel talent”, besluit Lamfers trots. Inschrijven voor het muzikale lint door Emmen kan via info@dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie