Tangarine 6 november naar Poppodium Apollo

Emmen

Het folkduo Tangarine - bestaande uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks - speelt 6 november naar Poppodium Apollo.

Het nieuwe album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De nieuwe plaat, die uitkomt op 23 september 2016, loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek. De opnames vonden eerder dit jaar plaats in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tucson, Arizona. Calexico-voormannen John Convertino en Joey Burns vormen op There and Back de ritmesectie van Tangarine.

Convertino

„Certain people decide to be songwriters, but these guys just have to write songs”, zei drummer Convertino over de broers. Die uitspraak deed hij in een gesprek met Jeroen Willems, die een documentaire over de opnames heeft gemaakt. Convertino: „If you have songs that are so complete and so natural, it’s easy to play too.” Ook Joey Burns roemt de broers: “They are very talented as songwriters, singers and performers.” Convertino en Burns spelen mee tijdens de albumpresentatie begin oktober in concertzaal Tivoli in Utrecht. Na de albumpresentatie op 8 oktober touren ze met hun Nederlandse band langs enkele zalen om vervolgens begin 2017 de theaters in te gaan met de show From Tucson with Songs. Tijdens deze avonden putten Arnout en Sander uit de muziek van hun nieuwste album en vertellen ze over de totstandkoming ervan. Begin dit jaar maakten ze namelijk een uitvoerige road trip door de Verenigde Staten: van de gekte in New York naar de armoede in Chicago tot de woestijnpracht in Texas. Ze wilden ontsnappen aan de hectiek in Nederland en de basis terugvinden van hun muzikale bestaan: de eenvoud van twee stemmen en twee gitaren.

Platenlabel

Het album There and Back is de opvolger van Move on, dat in augustus 2014 werd uitgebracht. Dit optimistische, beatlesque folkalbum was de tweede plaat die ze uitbrachten bij platenlabel Excelsior Recordings. Vanaf dat najaar stond Tangarine bovendien in tientallen volle theaters met hun show In Stereo, waarin ze vertelden en zongen over hun bestaan als eeneiige, maar altijd strijd voerende broers. In 2013 is Tangarine landelijk doorgebroken. Dit gebeurde dankzij hun veelgeprezen, introspectieve album Seek and Sigh. Dit was hun eerste plaat, na vier in eigen beheer, die uitkwam bij het platenlabel Excelsior. In de slip stream van dit album werden ze de huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door en deden ze een uitverkochte clubtour en veel optredens op grote festivals.

Tickets

Kaarten zijn te koop voor 15,00 euro via www.poppodiumapollo.nl, www.eetcafegroothuis.nl, en bij Tourist Info Emmen.

Auteur

Redactie