Olympische sporters inspireren jong talent

Emmen

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en daarmee zijn ook de trainingen van de diverse talentencentra van het Carmelcollege Emmen weer gestart.

De jonge sporttalenten van onder meer het volleybaltalentencentrum en het handbaltalentencentrum hebben afgelopen periode met grote belangstelling de Olympische Spelen in Rio gevolgd. Bijna allemaal hebben ze de droom om ooit zelf op zo’n groot toernooi te spelen. De ‘Road to 2024’ helpt ze om hun droom te verwezenlijken. Saskia Gooijer, leerling van het atheneum, zit in het volleybaltalentencentrum. “Ik vond het erg leuk om te zien dat het volleybalteam zo ver kwam tijdens de Olympische Spelen. Dat moet voor de speelsters echt fantastisch zijn geweest! Ik ben bij de uitzwaaiwedstrijd tegen Zuid-Korea geweest en de sfeer die daar hing was echt al heel bijzonder.” Extra training en begeleiding De Road to 2024 moet talentvolle jongens en meiden voor verschillende sporten klaarstomen voor de Olympische Spelen in dat jaar. In samenwerking met sportbonden en -verenigingen uit de regio worden er extra trainingen aangeboden om er voor te zorgen dat de talenten een zo goed mogelijke aansluiting vinden op het nationale en internationale niveau. Naast de extra trainingen krijgen de jonge sporters professionele begeleiding bij hun studie, medische ondersteuning, maar ook fysieke trainingen zorgen er voor dat ze nog beter worden dan ze nu al zijn. “De trainingen van het talentencentrum zijn anders dan de clubtrainingen. Bij de club train je echt met het team, maar hier train je vooral voor jezelf en werk je aan je individuele technieken”, zegt Saskia. “Als ik naar de Olympische Spelen in 2024 wil, dan moet ik nog wel werken aan mijn passes, maar wie weet.” Nieuwe talentencentra Het Carmelcollege heeft voor vele sporten talentencentra opgericht. Hierbij valt te denken aan: handbal, voetbal, hockey, waterpolo, tennis, basketbal, volleybal, golf, BMX en langebaan zwemmen. Sinds kort kunnen daar twee nieuwe aan toegevoegd worden: judo en atletiek.

Auteur

Redactie