Vrachtwagen met kippen vat vlam in Nieuw-Schoonebeek | inclusief fotoserie

Nieuw-Schoonebeek

Vanmorgen omstreeks half negen vatte een vrachtwagen met kippen vlam op de Europaweg nabij de Duitse grens in Nieuw-Schoonebeek.

De chauffeur was met zijn lading kippen onderweg van Twist naar Leek, toen een bewoner van de Europaweg opmerkte dat er een grote rookpluim boven de trailer uit kwam. De man signaleerde de chauffeur te stoppen en de brandweer van zowel Twist als Schoonebeek werd gealarmeerd. Deze hadden de brand snel onder controle. Het merendeel van de kippen overleefde de brand. De chauffeur bleef ongedeerd. De brand was ontstaan door kortsluiting in één van de ventilatoren in het dak van de trailer. Medewerkers van het Gezondheidscentrum voor Pluimvee hebben bepaald hoe het verder moest met de kippen. De foto's zijn gemaakt door Bernard Peters.

Auteur

Redactie