Nieuwe belijning zorgt voor gedeeltelijke afsluiting N381

Zweeloo

Op zaterdag 17 en zondag 18 september is de N381 tussen Zweeloo en Beilen afgesloten voor het verkeer. Op zaterdag 24 en zondag 25 september is de weg afgesloten tussen Beilen en de Friese grens. De provincie Drenthe werkt dan aan het verbeteren van de belijning op deze delen van de N381.

Zaterdag 17 en zondag 18 september: Afsluiting vanaf de op- en afritten van de N381 bij Zweelo tot aan de op- en afritten van de A28 ter hoogte van Beilen-Noord. Het verkeer kan wel over de rotondes om de A28 op en af te rijden. De afsluiting duurt van 7.00 uur op zaterdag en tot uiterlijk 21.00 uur op zondag. Zaterdag 24 en zondag 25 september: Afsluiting vanaf de rotondes bij Beilen-Noord tot aan de Friese grens ter hoogte van Appelscha. De afsluiting duurt van 7.00 uur op zaterdag en tot uiterlijk 21.00 uur op zondag. Omleidingen Tijdens de afsluitingen geldt een omleiding, die met borden is aangegeven. Zie de bijgevoegde kaarten. Deze zijn ook te vinden op www.verkeer.drenthe.nl. Bij slechte weersomstandigheden worden de werkzaamheden verzet naar een andere datum in september. Betere reflectie Afgelopen winter werd vastgesteld dat de belijning op de N381 op veel plaatsen niet goed reflecteert. Vooral bij een nat wegdek in het donker zijn de lijnen slecht te zien. Met het oog op de verkeersveiligheid heeft de provincie Drenthe besloten de (witte) belijning aan te pakken. Er wordt nu een ander markeringsmateriaal toegepast, dat sterker reflecteert. Afgelopen week werd de belijning op het wegdeel tussen Emmen-Noord en Zweeloo al aangepakt.

Auteur

Redactie