N391 nabij Roswinkel drie weken afgesloten

Roswinkel

Gedeputeerde Henk Brink gaf vorig week het startsein voor de bouw van een ongelijkvloerse kruising van de N391 met de N379 (Roswinkelerstraat) bij Roswinkel. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project N391 Veilig en Snel.

Henk Brink: "Dit is het eerste van drie ongelijkvloerse kruisingen die we op dit deel van de N391 gaan bouwen. Ik ben verheugd dat we nu van start kunnen. We pakken het zo aan dat het verkeer op deze belangrijke route slechts korte tijd hinder ondervindt." Bij Roswinkel wordt een viaduct gebouwd, waar de Roswinkelerstraat onderdoor loopt. Er komen op- en afritten, die aan weerszijden van de N391 uitkomen op een rotonde. Ook wordt het laatste deel van de N391 tussen Roswinkel en de N366 verbreed. Het deel tussen Emmerschans en Roswinkel werd al in 2014 verbreed. De werkzaamheden worden in een aantal fasen uitgevoerd, zodat de hinder voor de omgeving en voor het verkeer op de N391 beperkt is. Dit is mogelijk, doordat eerst de op- en afritten worden gebouwd waar het verkeer langs wordt geleid tijdens de bouw van het viaduct en de rotondes. De aannemerscombinatie Reef Infra/Van Haarst, begint als eerste met het verbreden van het gedeelte van de N391 tussen Roswinkel en de aansluiting op de N366. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden en de verkeershinder: Verbreding Roswinkel – N366 Van 12 september tot en met 30 september wordt het laatste deel van de N391 verbreed. Deze werkzaamheden duren drie weken. Tijdens deze drie weken is de weg afgesloten . Het verkeer wordt omgeleid via Emmer-Compascuum. Komend uit de richting Veendam via de N366 wordt een omleiding aangegeven via de N378 of de N374. Vanuit het zuiden wordt het verkeer via de N34 geleid. Aanleg rotondes en op- en afritten Als tweede worden de aansluitingen op de rotondes in de Roswinkelerstraat aangelegd. Dit gebeurt in de periode van 19 september tot en met 30 september. Tijdens deze periode is de Roswinkelerstraat twee weken afgesloten. Het verkeer wordt ook nu via Emmer-Compascuum omgeleid. Voor de fietsers wordt gedurende die twee weken een alternatieve route met borden aangegeven. Eind september zijn de N391 en de Roswinkelerstraat weer voor het verkeer open. Vervolgens gaat de aannemer de nieuwe op- en afritten bouwen. Zodra deze klaar zijn wordt het verkeer hier langs geleid en wordt begonnen met het viaduct en de nieuwe rotondes. Planning Alle bouwwerkzaamheden zullen in mei/juni 2017 klaar zijn. Dit is afhankelijk van weersomstandigheden. Er is voorafgaand aan de start ecologisch onderzoek gedaan. Hieruit is gebleken dat nader onderzoek noodzakelijk is. Uitkomsten daarvan hebben mogelijk nog invloed op de planning. Project N391 Veilig en Snel De provincie Drenthe wil een veiligere weg en een betere doorstroming van het verkeer tussen Emmen en Ter Apel. Om dit te realiseren bouwt de provincie in samenwerking met de provincie Groningen en de gemeenten Emmen, Coevorden en Vlagtwedde de provinciale weg N391 van Emmen naar Ter Apel om van een 80-kilometerweg tot een 100-kilometerweg. Meer informatie: www. N391.nl.

Auteur

Redactie