Hippisch Centrum Emmen pakt groots uit op open dag

Emmen

Hippisch Centrum Emmen houdt zondag 25 september haar jaarlijkse open dag met een naar eigen zeggen spetterend programma.

Vanaf 13:00 kunnen aanwezigen op de manege genieten van verschillende shows en demonstraties. Tweevoudig Nederlands kampioen Fleur Medema komt een western demonstratie geven met haar paard BQ Blind Date. Ruiters van Hippisch Centrum Emmen laten diverse takken van de paardensport zien. Zo is er een springclinic, carrousel, voltige en estafette race. Als klap op de vuurpijl is er een verassing voor alle liefhebbers van paardrijden: Jesse Drent & Eva Roemaat komen langs. Samen vormen zij Showteam Nalanta vrijheidsdressuur. Bij vrijheidsdressuur draait het volledig om paarden spelenderwijs en in vrijheid allerlei natuurlijke bewegingen aan te leren en op commando uit te voeren. Zoals steigeren, buigen en liggen, maar ook de Spaanse pas. Na afloop zullen ze blijven voor foto’s en handtekeningen.

Ponyrijden

Natuurlijk kun je tijdens deze open dag gratis ponyrijden, is er een springkussen, gratis schminken, lekkere eet- en drink kraampjes, een ruitersport kraampje, een informatiestand en nog veel meer. De hoefsmid van Hippisch Centrum Emmen is ook aanwezig. Hij gaat laten zien hoe een paard beslagen wordt. Er geldt die dag een speciale actie: als mensen zich inschrijven voor rijlessen tijdens de open dag ontvangen die de eerste twee lessen gratis. Iedereen is van harte welkom op 25 september van 13.00 uur tot 16.30 uur bij Hippisch Centrum Emmen aan de Ericasestraat 109 in Erica. Voor meer informatie zie: www.hce-emmen.nl of kijk op de facebookpagina www.facebook.com/hippischcentrumemmen.

Auteur

Redactie