Bosbad Noord-Sleen viert 20.000e ‘bezoeker’

Noord-Sleen

Waar een extra week open al niet goed voor is. Vorig week sloot Bosbad Noord-Sleen de hekken met 19.999 bezoekers op de teller. Een dag later zou de eerste badgast dan ook de 20.000e bezoeker van het seizoen zijn.

Het werd er niet één, maar zelfs drie. Gedrieën kwamen de dames Mientje Zwols, Jantje van der Wijk en Hennie Kootstra al voor 7.00 uur op de fiets vanuit Sleen naar het bosbad. Het zijn vaste ochtendzwemmers. Iedere doordeweekse dag start voor deze dames met een paar baantjes in het bosbad. Weer of geen weer, de dames zijn er altijd. „Dat uitgerekend de 20.000e bezoeker een vroege vogel is, vind ik erg leuk”, reageert teamleider Fons Groenewegen. „Of drie vroege vogels eigenlijk. Als je altijd zo trouw met z’n drieën hier komt, ben je alle drie de 20.000e bezoeker. Een maand terug waren we nog bang dat we de 15.000 bezoekers niet eens zouden halen. Het mooie weer en de verlengde opening hebben er echter toe geleid dat het bezoekersaantal van het vorig seizoen inmiddels ruimschoots overschreden is.” Mientje Zwols, Jantje van der Wijk en Hennie Kootstra ontvingen alle drie een sporttas van het bosbad. Daarna wilden de dames snel het water in, want op de kant merk je toch wel dat het in de vroege ochtenduren nog behoorlijk fris is. Bosbad Noord-Sleen is nog geopend tot en met zondag 18 september.

Auteur

Redactie