Walid Soppe verliest terrein in San Marino

Coevorden

Van een negende positie naar een vijftiende, terug naar negen en uiteindelijk als dertiende finishen. Het ging op en neer voor Walid Soppe tijdens de zesde ronde van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Misano.

De coureur uit Coevorden mocht zaterdag tijdens de San Marino Grand Prix vanaf een negende positie starten in de enige race van het weekend. Met de dertiende plaats schrijft Soppe drie punten bij aan zijn totaal, een aantal waar de jonge Coevordenaar weinig mee opschiet. Vanaf de negende positie maakte Soppe een redelijke start en reed hij geruime tijd rond de tiende positie. In de zesde ronde werd Soppe de pas afgesneden en kreeg hij een tik op het stuur. Hierdoor viel de oud-NSF100 kampioen in één klap terug naar een vijftiende positie. Met rondetijden die te vergelijken waren met de top-5 klom hij in een razend tempo naar een negende positie. In de laatste ronde verloor Soppe nog wat terrein waardoor hij als dertiende finishte. Ondanks de drie punten zakt Walid Soppe een plaats in de stand om het wereldkampioenschap en staat nu zestiende. In het weekend van 24 en 25 september staan de laatste twee races gepland op het circuit van Aragon in Spanje.

Auteur

Redactie