Veel bluesliefhebbers bezochten oude zoo | inclusief fotoserie

Emmen

Een van de onderdelen van Festival De Opening was Blues op de Savanne. Maar liefst vijftien bands met blues, jazz, funk en soul speelden vrijdag in de oude dierentuin in Emmen.

Het blijkt dat Emmen toch erg veel bluesliefhebbers kent, want het duurde maar even op het stond bomvol bij de oude dierverblijven waar de podia stonden. Bekendste groep die avond was zonder twijfel King of the World, waarvoor deze krant in samenwerking met Festival De Opening enkele kaarten weggaf voor een Meet & Greet met de band. In minder dan vier jaar tijd heeft deze groep via de albums ‘Can’t Go Home’ (2013), ‘KOTW’ (2014) en ‘Live at Paradiso’ (2015) zijn reputatie in het Nederlandse bluescircuit gevestigd. Alle drie albums vielen lovende reviews ten deel, in de binnen- en buitenlandse pers. De foto's zijn gemaakt door Henk Zwols uit Emmen.

Auteur

Redactie