Zweeler Palet haakt in op Open Monumentendagen

Zweeloo

De Open Monumentendagen vinden op 10 en 11 september plaats. Gedurende deze dagen is in de kerk van Zweeloo een expositie te bezichtigen van cursisten van beeldend kunstenaar Agnes van Eupen.

Van Eupen is één van de leden van het Zweeler Palet. Het thema ‘iconen en symbolen’ is hiervoor het uitgangspunt geweest. Van Eupen heeft haar cursisten uitgenodigd werk aan te leveren voor deze expositie dat met het thema te maken heeft. Dat mocht in traditionele, religieuze zin, maar natuurlijk ook een eigentijds beeld worden, een verbeelding van iets wat voor hem of haar een speciale symbolische betekenis heeft. Dat kan eigenlijk van alles zijn, maar de intentie ervan moet wel in de afbeelding zichtbaar zijn gemaakt. Sommige cursisten hebben eraan gewerkt tijdens de afgelopen zomercursus, anderen hebben thuis hun ideeën uitgewerkt. De resultaten zijn tijdens de Open Monumentendagen te zien op zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Auteur

Redactie