FC Emmen en Lukkien op ontdekking met nieuw team

Emmen

Dick Lukkien kijkt tevreden terug op zijn eerste transferperiode als hoofdtrainer. Het bestuur van FC Emmen en de nieuwe trainer namen afscheid van dertien spelers en verwelkomden er vijftien.

Door Jesper Langbroek Een hectische transferperiode, zou je zeggen. Volgens Emmen-coach Dick Lukkien (44) viel dat wel mee. Vier weken voor het sluiten van de transfermarkt had de club zijn selectie grotendeels rond. “Daarna zijn we alert gebleven op mogelijke veranderingen, maar er vertrokken geen belangrijke spelers meer”, aldus Lukkien. De Groninger werd in juni aangesteld bij Emmen, maar was al begonnen met het vormen van de selectie. “Dat is een continue proces. Sinds in maart duidelijk werd dat ik coach zou worden bij Emmen zijn we spelers gaan bekijken en benaderen.”

Club

De enige profclub in Drenthe richt zicht op spelers die niet al te oud zijn, maar bovenal ‘passen’ bij de club. De aanwinsten moeten meegaan in tactiek met aanvallende intenties en bovendien geen ‘gek gedrag’ vertonen. “Daar hoort hard werken bij. Als je dat doet, pas je in ieder geval bij de volksaard in Emmen.” Linksback Niels Fleuren is een speler die op basis van de woorden van zijn trainer bij de club past. “Die behoeft geen introductie. Een hele stabiele speler die zich bij VVV Venlo bewezen heeft.”Naast de gekomen spelers, vertrok er ook een aantal. Jordi van Delen (Cambuur) en Tom Overtoom (Almere City) hadden ze graag in Emmen gehouden. Erixon Danso ook, maar de club gunde hem zijn transfer. De clubtopscorer van vorig seizoen werd door oud-trainer van Emmen - Joop Gall - naar het Oekraïnse Stal Kamjanske gehaald. “We wisten dat hij sportief en financieel een stap wilde maken. Het is een goede speler geweest voor Emmen, maar we hebben kunnen inspelen op zijn vertrek.”

Boord

Cas Peters kwam over van De Graafschap en zal de positie van Danso invullen. De topscorer van twee jaar geleden brengt volgens Lukkien energie in het elftal. “Hij neemt jongens mee in zijn positieve houding. Ik ben blij dat hij aan boord is.” Lukkien zal tijdens de periode waarin hij voor het eerst op eigen been staat, moeten proberen een team te smeden van de veranderde selectie. Na een redelijke seizoenstart staat Emmen met tien punten uit vijf wedstrijden op de zevende plaats, de eindpositie van vorig jaar. Het is volgens de coach gissen waar het plafond dit jaar ligt, maar dat Lukkien en Emmen voor de play-offs gaan, mag wel gezegd worden. “De groep spelers is gretig. Ze staan open voor de ideeën van de technische staf. Mijn nieuwe baan geeft me energie. Het is een grote ontdekkingstocht, waar ik me op voorbereid heb. Tot nu toe heb ik geen grote verrassingen ontdekt en ik hoop dat dat ook niet in negatieve zin zal gebeuren.”

Auteur

Redactie