Apollo grijpt nieuwe kansen

Dalen

Het gaat goed met handbalvereniging Apollo in Dalen. Het jeugd- en het damesteam begonnen deze week vol frisse moed met trainen, onder leiding van hun nieuwe trainer Jan Drenth (67) uit Beilen.

Door Mayke Bos Twee jaar geleden verkeerde handbalvereniging Apollo nog in zwaar weer. Het aantal leden liep terug tot slechts één team. “Tja, één team is natuurlijk geen vereniging. Daarom zijn we toen als bestuur in gesprek geweest met handbalvereniging Vivendi in Oosterhesselen om een samenwerking aan te gaan. Daar zijn we vorig jaar mee gestart, maar toen was er ineens een nieuwe aanwas van basisschooljeugd en hadden we plotseling weer twee teams”, lacht Marja Westenbrink (43) uit Dalen.

Energieke

Zij coachte de teams bijna zeven jaar lang en geeft het stokje nu door aan Drenth.De energieke Drenth is een ervaren trainer met een grote passie voor de handbalsport. Deze passie ontstond toen zijn dochters jaren geleden begonnen met handballen. “Ze waren toen nog jong, dus dan ga je overal met ze mee naartoe. De liefde voor handbal groeide langs de lijn en daar sta ik nog steeds met plezier als trainer en als coach”, vertelt de nieuwe trainer. Zijn vrouw werkt nog, maar zelf is hij met pensioen. De afgelopen vier jaar trainde hij Exito (Sleen), maar stopte daar omdat hij vier jaar bij dezelfde club wel erg lang vond. In zijn vrije tijd speelt hij een aardig potje tennis, maar het handballen blijft lonken. Toen hij de vacature bij Apollo zag, greep hij dan ook zijn kans op een nieuwe uitdaging. Westebrink glundert: “Ik was zo blij toen hij belde, want nu krijgen onze handbalsters eindelijk een ervaren trainer. Hopelijk groeien ze daardoor en wie weet tillen ze de club wel weer terug naar het hoge niveau dat er vroeger werd gespeeld door Apollo.” Drenth knikt vastberaden. “We gaan eens kijken of we de club vanaf de grond weer op kunnen bouwen!”

Seizoen

Hij hoopt dat hij zijn enthousiasme voor de handbalsport over kan brengen op de teams. Een frisse start dus, voor de meiden en dames van handbalvereniging Apollo. Wel hopen ze er in de loop van het seizoen nog een aantal spelers bij te krijgen. Nieuwe leden mogen het gratis een maand proberen. Er wordt één keer in de week anderhalf uur lang getraind op donderdagavond, maar Drenth neemt ze de eerste maand ook mee naar de sportschool om kracht en conditie op te bouwen. Hij is fanatiek, maar dat zijn de dames van Apollo ook. Westenbrink heeft er alle vertrouwen in. “Ik denk ook dat het een heel positief iets is dat het Nederlands handbalteam zich voor het eerst heeft geplaatst op de Olympische Spelen. Ze deden het natuurlijk fantastisch en zijn erg veel in de media geweest. Ik hoop dat iedereen heeft kunnen zien hoe leuk handbal is!"

Auteur

Redactie