Informatieve wandeling door ‘Lofar-gebied’

Exloo

In aansluiting op de natuuravond op woensdag 7 september houdt de IVN-Afdeling Emmen en Omstreken op zondag 11 september een wandeling door het ‘Lofar-gebied’ bij Exloo.

Lofar is een radiotelescoop die werkt met de laagste frequenties die vanaf de aarde waargenomen kunnen worden. Met Lofar kunnen astronomen miljarden jaren terug kijken, naar de zogenoemde ‘Dark Ages’, de periode voordat de eerste sterren en sterrenstelsels gevormd werden. Wolter ter Steege, gids Prehistorisch Drenthe, leidt de wandeling. De wandeling start om 14.00 uur in de bocht van de Beeksdijk - dit is een zijweg van de doorgaande weg tussen Buinen en Exloo. De wandeling is gratis voor leden en donateurs van het IVN. Aan niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Auteur

Redactie