Nieuw folkfestival in Nieuw-Schoonebeek

Nieuw-Schoonebeek

Sinds enkele jaren gaat een aantal muziekliefhebbers uit Nieuw-Schoonebeek naar het Folk veur Volk Festival in Oud-Aalden. Dat festival werd dit jaar op 18 juni al voor de 22e keer gehouden.

Vanwege de unieke sfeer werd er op een gegeven moment gedacht aan een soort Torhout/Werchter-constructie. De ene dag daar en de volgende dag in Nieuw-Schoonebeek. De organisatie van Oud-Aalden werd opgezocht en het leek hen ook een prachtig idee. Er werd gezocht naar een geschikte locatie en uiteindelijk is er gekozen voor het bos naast de R.K. Kerk. Na toestemming van het kerkbestuur kon er gewerkt worden aan een datum en de programmering. Inmiddels is het zover dat op zaterdag 17 september in Nieuw-Schoonebeek de eerste editie van “Folk veur Volk an de gruppe” Festival gaat plaatsvinden. Zo zullen er op die dag vanaf 16.00 uur vijf bands optreden: Pick ‘n’ Shovel (bluegrass), Assassenachs (Keltisch), Pro Swing Folk (Iers en Schots), Mumfords Calling (tribute Mumfords & Sons) en Flannery (melodieuze folk rock), Meer informatie: www.folkveurvolkadg.nl.

Auteur

Redactie