Women to Women walk vanuit Gees

Gees

De sponsorwandeltocht Women walk for Women is een initiatief van Open Doors. De opbrengst is voor vervolgde christenvrouwen in Ethiopië.

Door Kristian Elders Ook vanuit Gees wordt er gewandeld voor het genoemde goede doel. Het is zover op zaterdag 10 september. Deelnemende vrouwen uit heel Drenthe kunnen vijf of tien kilometer wandelen door een fraai natuurgebied bij het esdorp Gees en starten kan tussen 10.00 en 11.00 uur bij het kerkelijk gebouw De Akker op het adres Goringbos 3. Dit jaar is sprake van een jubileumeditie, want de walk bestaat alweer tien jaar en begon ooit in een bescheiden vorm. In Nederland worden op 10 september meer wandeltochten gehouden voor vervolgde christenvrouwen in het genoemde land. Het staat vast dat volgend jaar een ander land aan de beurt is als goed doel. De zes vrouwen - zij hebben verschillende kerkelijke achtergronden - die zorgen voor de organisatie in Gees voelen zich vanuit hun christen zijn betrokken bij Open Doors. “De eerste kennismaking was bijzonder”, zeggen Anneke Dooren en Hedy Sikken uit Oosterhesselen. “Het was eerst aftasten. Hoe gaan we alles aanpakken?” Ondertussen zijn Dooren, Sikken en de andere leden van de werkgroep al een heel eind op weg in aanloop naar de tiende van september.

Thema

“We beginnen met koffie en wat lekkers”, weten Dooren en Sikken. “Bij de start komt Ethiopië voorbij als het thema en mede daarom weten de deelnemende vrouwen heel goed waar ze het voor doen. Zo klinkt er Ethiopische muziek.” Toevallig genoeg was een nichtje van Sikken eerder dit jaar in Ethiopië. “Zij nam leuke spullen mee uit dat land en die gaan we verkopen voor het goede doel.” Deelnemende vrouwen mogen sponsoren zoeken voor de wandeltocht. Wanneer dat niet lukt? Dan vraagt de organisatie een vrije gift. “Honderd vrouwen die wandelen: dat zou al erg mooi zijn. Zeker is dat bij terugkomst in De Akker soep staat te wachten op de deelnemers.” Meer informatie en opgeven: stuur dan een e-mail naar hedysikken@hotmail.com. Zie ook www.opendoors.nl/walk.

Auteur

Redactie