Jeugdwaterbestuurders

HOOGEVEEN

Dan zoekt waterschap Vechtstromen jou. De huidige jeugdbestuurder Carmen Merkon wordt achttien en gaat studeren. Daarom zoekt het waterschap met ingang van 1 november twee nieuwe jeugdbestuurders.

Als jeugdbestuurder leer je meer over het bijzondere product water. Over de besluiten die genomen moeten worden. Welke afwegingen waterschappen maken. Zonder waterschappen staat alles onder water!

Als jeugdbestuurder van Vechtstromen ben je ongeveer acht keer per jaar aanwezig bij een bijeenkomstmet het landelijke jeugdwaterschapsbestuur (doordeweeks of op zaterdag). Daar komen de jeugdbestuurders van alle waterschappen samen. Samen vormen de jeugdbestuurders het Nationale Jeugdwaterschap, dat in totaal bestaat uit 19 jongeren van 14 tot en met 17 jaar. Tijdens deze dagen promoot je de waterschappen en deel je ervaringen met andere jeugdwaterschappers. Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat je in gesprek gaat met Tweede Kamerleden, zandzakken legt, het binnenhof bezoekt of projecten van het waterschap gaat bekijken.

Het waterschap zoekt jongeren die initiatiefrijk zijn, zelfstandig werken, leergierig, proactief en communicatief zijn. Bovendien moet je actief zijn op sociale media als Twitter, Instagram, Facebook etc.

Kijk op de website www.vechtstromen.nl/jeugdbestuurder voor meer informatie en solliciteer voor 16 september!


Auteur

Redacteur