Truckers- Transportdag op Coevorder Europark

Coevorden

De Kasteeltruckers Coevorden houdt op zaterdag 3 september editie nummer dertien van de Truckers- Transportdag. Het evenement vindt plaats aan De Nieuwe Haven op het grensoverschrijdende Europark in Coevorden. De happening trekt doorgaans zo’n 15.000 bezoekers, meldt de organisatie.

Men wil de bezoekers kennis laten maken met het wel en wee van vrachtwagenchauffeurs, vervoerders en logistieke dienstverleners. Ongeveer honderd vrachtwagens komen ‘s morgens vanaf acht uur in konvooi vanuit alle windstreken naar Coevorden. De hele dag verzorgen diverse hulpdiensten demonstraties, de douane is aanwezig met de mobiele scan voor vrachtwagens, de sectie werving en selectie van Defensie is ook van de partij en regionale brandweerkorpsen verzorgen demonstraties.

Kinderplein

Ook is sprake van een kinderplein voor jeugd. Kinderen kunnen meerijden op vrachtwagenmodellen. Verder zijn er de hele dag optredens van de band Crown of Steel en ook van De Klinkers. Bezoekers kunnen met behulp van een grote kraan het terrein en de Vestingstad bekijken vanaf veertig meter hoogte. Het goede doel is dit jaar Happy Smile. Dat is een organisatie uit Klazienaveen die gezinnen met een ziek kind of een kind met een beperking een onbezorgde dag of weekend als VIP-gast laten beleven. Op uitnodiging van Happy Smile en De Kasteeltruckers maken tien van die gezinnen de Truckers- Transportdag mee. Meer informatie staat op www.kasteeltruckers.nl.

Auteur

Redactie