Presentatie van kaart met 21 gedichten over de gemeente Emmen op De Opening

Emmen

Tijdens Festival De Opening presenteert de Stichting Gemeentedichter Emmen op 10 september van 14.00 tot 16.00 uur de landkaart met 21 gedichten over locaties in de gemeente Emmen.

Er is een feestelijk programma met poëzie en muziek. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Ellen Deckwitz. Deckwitz is een van de meest geliefde podiumdichters van dit moment, ze heeft net een boek gepubliceerd over het lezen van gedichten en ze geeft poëzietrainingen in het hele land. Deckwitz verzorgt zelf ook een optreden. Verder lezen verschillende dichters hun gedicht voor en zijn er poëziefilmpjes te bekijken. Een van de gedichten wordt voorgelezen met muzikale begeleiding van Pepijn Reinink, Wilmar Janssen in samenwerking met Freelance Audio. Een tweede gedicht wordt gezongen door Door van der Keur met begeleiding van Erwin Budike. Ex-gemeentedichter Bart FM Droog verzorgt de presentatie. Het poëzieprogramma van 10 september is onderdeel van De Opening van het culturele seizoen. De activiteit wordt gehouden in de oude dierentuin, in de ruimte van het Oosters Centrum. Bezoekers worden verwelkomd door twee straatdichters. Vanzelfsprekend krijgt iedere bezoeker als attentie een gedichtenkaart cadeau. De entree is gratis.

Auteur

Redactie