Energielening voor Emmer bedrijven van start

Emmen

Morgen - 1 september - gaat de regeling Energielening Emmen van start. Met deze lening kunnen bedrijven in de gemeente Emmen een voordelige financiering aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Bedrijven in Emmen kunnen de lening aanvragen bij de Drentse Energie Organisatie (DEO). Op 1 september wordt hiervoor officieel de website www.energieleningemmen.nl gelanceerd. De eerste bedrijven hebben zich al bij DEO gemeld. Volgens de Wet Milieubeheer zijn bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als deze binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Met de energielening helpt de gemeente Emmen bedrijven om aan deze verplichting te voldoen en wil de gemeente bedrijven helpen duurzamer te ondernemen. De gemeente Emmen en de DEO stellen samen drie ton beschikbaar tegen een lage rente van 1%. Bedrijven kunnen maximaal 75% van de energiebesparende investering lenen. Voor de lening geldt een ondergrens van vijfduizend euro en een bovengrens van vijftigduizend euro per lening.

Auteur

Redactie