Website Centrumvisie Emmen gelanceerd

Emmen

‘Hoe zorgen we er samen voor dat Emmen ook in de toekomst een bruisende stad blijft? Hoe ziet het winkelgebied er dan uit? Waar kun je gezellig eten, drinken en uitgaan? Waar is ruimte voor wonen en werken?’

Dat vraagt de gemeente Emmen aan zijn inwoners. Iedereen met een mening kan terecht op de website: www.centrumvisieemmen.nl. De plannen voor de toekomst van het centrum worden vastgelegd in de Omgevingsvisie Emmen Centrum. Op de nieuwe site is het maken van deze visie ‘live’ te volgen. Er komen onder meer nieuwe ideeën, verslagen van bijeenkomsten en achtergrondinformatie over het centrum op te staan. Iedereen kan er zijn reactie, idee of droom over het centrum kwijt. Begin dit jaar is gestart met de Centrumvisie. Hiervoor zijn de afgelopen periode al verschillende bijeenkomsten georganiseerd, met gesprekken over detailhandel, wonen, evenementen en horeca. De uitkomsten hiervan zijn terug te lezen op de site. Dinsdag 4 oktober wordt er een nieuwe bijeenkomst georganiseerd in de Grote Kerk, waarbij alle thema’s aan bod komen. Eind dit jaar worden alle reacties gebundeld en in 2017 voorgelegd aan de gemeenteraad.

Auteur

Redactie