Klazienavener Cody Hidding verrast de wereld met top 3 hit

Klazienaveen

Goed was hij al, getuige zijn eerste nummer als dj dat direct de Amerikaanse hitlijsten bestormde. Vorige week bracht Cody Hidding (19) zijn tweede nummer uit. En dat bleek niet zonder succes.

Door Vincent Trechsel Aan zijn tweede track – Inner Feelings – heeft Hidding, die werkt onder het pseudoniem DJ Lawss, 3,5 maanden gewerkt. Lang, oordeelt hij zelf. “Maar dat komt omdat ik perfectionistisch ben en niet gauw tevreden.” En dat perfectionisme loont, want een paar dagen na het uitkomen van zijn plaat stond Hiddings nummer op de derde plek in de top 100 van de allerbeste hardstyle platen van dit moment. Wereldwijd!

Derde

“Ik kan het zelf amper bevatten”, vertelt de enthousiaste Klazienavener. “Het is heel onwerkelijk, helemaal omdat m’n track in één dag van plek 31 naar vijftien is gestegen. Een dag later stond hij op plek tien en afgelopen zondag en maandag stond het nummers derde. Ik vind dat heel bijzonder. Zo onwerkelijk allemaal.” De twee namen die Hidding voor zich moet dulden, zijn in zijn genre niet bepaald mals. Hardwell en het house-duo Showtek staan met hun nummer respectievelijk op de tweede en eerste plaats. “En daar sta ik dus gewoon achter…”. In alles klinkt veel verbazing, of is het ongeloof? Hoe het ook zij, het is voor de 19-jarige rechtenstudent, die na zijn studie in Emmen naar Utrecht verkast voor de opleiding Dance Producer aan de Herman Brood Academie, een prestatie waar hij ooit alleen van had kunnen dromen.

Vliegen

Het leuke is nadat je nummer op de Amerikaanse hitlijsten verschijnt, je ook meer als artiest wordt geboekt. Na het zeer geslaagde tweede nummer van de Klazienavener is hij gevraagd om op een groot festival in Noorwegen te spelen. “Ik mag alleen nog niet zeggen waar, al zou je het zo kunnen opzoeken. Het leuke aan een buitenlands optreden, wat verder weg van Nederland, is dat ik moet vliegen voor een optreden. Dat geeft een bijzonder gevoel.” Het leven van Hidding lijkt wat dat betreft al aardig op dat van een wereldster. Toch merk je niet aan hem dat hij aan beginnende sterallures lijdt. Qua ambitie denkt hij niet groots, qua prestatie des te meer. Het is niet voor niets dat hij discotheek Update in het Duitse Meppen – waar hij nog met zijn idool Showtek mocht spelen – zijn favoriete plek noemt om te draaien. “Het geluid, het licht en de zalen, alles daar is perfect.” En dat is wel handig voor iemand die niet gauw tevreden is.

Auteur

Redactie