Talenten ontdekken en grenzen verleggen tijdens zomerschool

Coevorden

De Coevorder brede school SOM hield vorige week een zogeheten zomerschool. Kinderen van de brede school en jeugd uit de Coevorder stadswijken Poppenhare en Lootuinen konden woensdagmiddag en donderdag nieuwe talenten ontdekken en hun grenzen verleggen.

Woensdagmiddag heeft de groep van dertig kinderen een eigen 'tag' vastgelegd met graffiti op grote borden. Deze borden zijn nog te bewonderen aan de bouwhekken aan de Rogier van der Weydenstraat. Shon Price en Jerry Ronda hadden voor voldoende spuitbussen en spuitdopjes gezorgd zodat de kinderen na wat uitleg over de technieken de mooiste kunstwerken konden maken. Na de puntjes op de i door Shon en Jerry waren de creatieve talenten van de kinderen duidelijk zichtbaar. Mede doordat kleding- en speelgoedbank De Cirkel een ijsje beschikbaar stelde voor de kinderen, was het ondanks de warmte goed uit te houden rondom de bouw.

Wezuperbrug

Donderdag stonden de kinderen om 9.15 uur klaar om met de bus naar Molecaten Park Kuierpad in Wezeperbrug te gaan. Hier hebben de kinderen ’s ochtends hun grenzen verlegd op het klimparcours, waarbij alle kinderen ontdekten meer te kunnen dan ze bij voorbaat dachten. Na een patatje - compleet met snack en limonade - werd de badkleding aangetrokken. Na het middaguur werden nieuwe bouwtalenten ontdekt bij het bouwen van vlotten. Er werd flink gesjouwd met palen, touw en grote tonnen om te blijven drijven. Nadat de palen met behulp van het touw aan elkaar vast waren gemaakt, kon er een rondje om het eiland worden gevaren. Na deze laatste uitdaging was er nog tijd voor een verfrissende duik en kon de glijbaan uitgeprobeerd worden. Moe maar voldaan keerden de kinderen rond de klok van half vijf per bus huiswaarts richting de vertrouwde Vestingstad.

Auteur

Redactie