Miss Summer Chantal Scholten is 'ondeugend wijfie'

Dalen

Ze vindt het zelf nog enigszins onwerkelijk, maar de achttienjarige Chantal Scholten uit Dalen is zondagmiddag gekroond tot Miss Summer 2016 tijdens de Miss Summer Verkiezing in Dalen.

Door Mayke Bos Niet alleen de zon straalde tijdens het 25-jarige jubileum van het zomerse evenement, want ook alle missen genoten zichtbaar van hun momenten op het podium. De winnende miss nam het tijdens een bedrijvenronde, een bad- en vrijetijdsronde en een gala- en cocktailronde op tegen Claudia van Dalen, Yvonne Meppelink, Romee Meppelink, Floor Bruining, Britt Withaar, Nienke van Selm en Amber Beukeveld. Scholten pakte de titel voor W.R. Scholten - het bedrijf van haar vader Johan - en volgt Odette Wesseling op als winnares. Scholten bracht het nieuwe Daler appartementencomplex Caspershof en het verenigingsgebouw De Spinde onder de aandacht. Scholten studeert bedrijfskunde in Zwolle en zit niet graag stil. Haar grootste passie is dansen, waaronder hiphop, moderne dans en showdance. Tijdens de bedrijvenronde konden de jury en het publiek dan ook niet om haar danskwaliteiten heen, maar ook tijdens de galaronde wist ze het publiek te betoveren met een ontroerende act waarbij ook haar vader en zusje een rol speelden.

Gastvrouw

Presentatrice Francis Beukeveld was gastvrouw en de jury bestond uit Jacques d’Ancona, Manon Thomas, Harma Renting en Odette Wesseling. “Het wordt voor ons een lastige keuze”, laat jurylid Harma Renting na de eerste ronde weten. “Ze lachen allemaal zo mooi, dat valt echt op!” In de rondes daarna weet Scholten de juryleden te overtuigen van haar kwaliteiten. De juryleden waren dan ook vol lof over de stralende Dalense. Juryvoorzitter Jacques d’Ancona nam het woord en sprak over een geweldige entree met een enorme knaller. “Jij kon ons allemaal doen geloven dat het jouw feestje was. Jij trok de hele boel naar je toe en dat deed je uitstekend. Energiek, maar ook guitig. Je bent een ondeugend wijfie”, sprak d’Ancona haar toe. De uitslag komt als een grote verrassing voor Scholten. Van vreugde zwaait de tiener haar armen in de lucht, maar al snel slaat ze haar handen vol ongeloof voor haar mond. “Ik heb echt genoten en ik had me geen mooier slot van deze dag kunnen wensen”, zegt de nieuwe Miss Summer, die haar woonplaats een jaar lang vertegenwoordigt tijdens evenementen.

Auteur

Redactie