Home-Start Emmen viert mijlpaal in Veenpark

Barger-Compascuum

De vrijwilligers en de gezinnen van Home-Start vierden zaterdag een gezellig feestje in het Veenpark in Barger-Compascuum. Doelstelling was om de vrijwilligers te bedanken en de gezinnen, die ondersteuning krijgen, te trakteren om zodoende inhoud te geven aan het twintigjarig jubileum van Home-Start.

Home-Start biedt (tijdelijke) ondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doen zij met getrainde vrijwilligers, die ook ouders zijn of opvoedervaring hebben. Vrijwilligers komen een paar uur in de week thuis bij het gezin en bieden vriendschappelijk contact, een luisterend oor, denken mee met de vragen die het gezin heeft en doen leuke dingen met het gezin. Home-Start wil uitgaan van de vraag van het gezin.

Ballonnenwedstrijd

De feestelijke dag werd afgelopen weekend geopend door Marian de Vroomen, die coördinator is van Home-Start Emmen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Emmen (CJG), waar Home-Start onderdeel van is, had voor de kinderen een ballonnenwedstrijd georganiseerd. De ballon van het gezin die het verste komt, is goed voor het winnen van een dagje uit in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Home-Start kijkt terug op een even zonnige als geslaagde dag, waarbij enthousiasme, betrokkenheid en het culturele aspect elkaar ontmoetten in het Veenpark.

Auteur

Redactie