Alwin Heijting wint Zandstrooisterloop in Schoonebeek

Schoonebeek

De tien kilometer bij de veertiende Zandstrooisterloop is dit jaar gewonnen door Alwin Heijting uit Nieuw Amsterdam. Heijting liep de tien kilometer in in 33.22 minuten. Hij bleef hierdoor de plaatselijke favoriet Joost Hindriks uit Schoonebeek 36 seconden voor, die eindigde in 33.58 minuten.

Martijn Kroon uit Coevorden eindigde als derde in 36.58 minuten. Bij de tien kilometer voor de vrouwen eindigde Yvonne Kamies uit Emmen als eerste met een tijd van 44.14 minuten. Tweede werd Silvia Steffens uit Nieuw Schoonebeek met een tijd van 52.08 minuten en als derde kwam Minka de Lange uit Weiteveen over de finish. De vijf kilometer voor heren werd gewonnen door Maarten van Dijk uit Hoogeveen in een tijd van 16.25 minuten. Hier eindigde William van Eeken uit het Duitse Wielen als tweede op 26 seconden in de tijd van 16.51 minuten. Niels de Rijk van atletiekvereniging de Sperwers uit Emmen finishte als derde in 17.03 minuten. De vijf kilometer voor de dames was een Emmense aangelegenheid. Hier was Elina Glas uit Emmen de snelste in 18.32 minuten. Anne-Sophie Kok van de Sperwers pakte de tweede plaats, zij finishte in 20.03 minuten. Nienke Overweg, ook uit Emmen eindigde derde in 21.54 minuten.

Auteur

Redactie