Buggy's en kantelsimulator op Truckers- Transportdag

Coevorden

De risico’s ervaren van alcohol in het verkeer? Dat kan op zaterdag 3 september. Veilig Verkeer Nederland - afdeling gemeente Coevorden - is dan op de Coevorder Truckers- Transportdag aanwezig met een stand, buggy’s en een kantelsimulator.

Bij de stand wordt onder meer voorlichting gegeven over de dode hoek bij vrachtauto’s. BOB alcohol en verkeer wordt onder de aandacht gebracht door met een alcoholbril op een parcours te lopen. Ook is VVN met een reactietest en ogentestapparaat aanwezig. Deelnemers kunnen ook met de buggy’s een parcours rijden en vervolgens met een alcoholbril op hetzelfde parcours nogmaals rond. De alcoholbrillen simuleren een alcoholpercentage. De kantelsimulator simuleert het over de kop gaan van het voertuig. De inzittenden ervaren het probleem van uit het voertuig stappen wanneer je op je kop hangt. Meer leert om zo veilig mogelijk uit een auto te komen.

Auteur

Redactie