Coevorder stadsderby extra beladen door Ganzenmarkt

Coevorden

De Coevorder voetbalclubs zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Zaterdagclub CSVC krijgt in de derde klasse te maken met nieuwe tegenstanders als Hardenberg’85 en SC Lutten, terwijl Germanicus en Raptim elkaar weer eens treffen in de zondag tweede klasse. De stadsderby staat bij beide clubs al genoteerd in de agenda.

Door Jesper Langbroek Eric Prins, hoofdtrainer van zowel CSVC als Germanicus, kijkt uit naar de eerste competitiewedstrijden. Met CSVC speelt hij op 3 september thuis tegen SVN’69 uit Nijeveen. “Dat is de belangrijkste datum voor ons op dit moment”, aldus Prins. “We hebben een goede voorbereiding gehad, maar dat zegt nooit zoveel. In de competitie moet het gebeuren.” Prins is niet ontevreden over de nieuwe indeling van de derde klasse. De coach kijkt ernaar uit om eens tegen andere ploegen te spelen. “Het is mooier geworden, maar ook lastiger. Iedereen wil kampioen worden, maar als wij net als vorig jaar vierde worden, doen we het goed.”

Altijd leuk

Met Germanicus degradeerde Prins vorig seizoen uit de eerste klasse. Het liefst keert de club meteen weer terug naar het hogere niveau, maar veel druk komt er niet bij kijken. “We raken niet in paniek. We hebben een goede selectie. Veel spelers zijn gebleven en daarbij gaan we wat jeugdspelers inpassen. We streven ernaar om zo’n tachtig procent van het eerste elftal uit eigen jeugd te laten bestaan.” Doordat Germanicus degradeerde en Raptim juist promoveerde vanuit de derde klasse, staat de Coevorder stadsderby weer op het programma. Dat is volgens Prins vooral voor het publiek altijd leuk. “Zeker omdat we tijdens het weekend van de Ganzenmarkt spelen. De spelers en de fans die de wedstrijd winnen zullen in november een goed weekend hebben”, aldus Prins, die ook bij Raptim aan het hoofd heeft gestaan. “Bij Raptim leeft de derby volgens mij meer dan bij Germanicus. Ze zijn toch de underdog en wij de favoriet.”

Zeker bijzonder

Raptim-aanvoerder Niels Assen geeft aan dat ze bij zijn club inderdaad uitkijken naar de wedstrijden tegen Germanicus. “Die wedstrijden zijn zeker bijzonder. Ook voor mij persoonlijk. Ik ken de spelers van Germanicus goed omdat ik er een jaar gezeten heb. Al heb ik toen door blessures amper gespeeld. Leuk om weer tegen ze te spelen dus, maar uiteindelijk kun je er maar drie punten halen”, vertelt de middenvelder. “We moeten het over het hele seizoen laten zien. We hebben in mijn ogen genoeg kwaliteit om in de middenmoot mee te doen.”

Auteur

Redactie