Uiterlijk niet belangrijkste bij Miss Summerverkiezing

Dalen

De Miss Summerverkiezing in Dalen beleeft op zondag 28 augustus de 25e jubileumeditie. De winnaressen van de afgelopen twee edities, Lisa Dijkstra en Odette Wesseling, blikken graag terug.

Door Jesper Langbroek Zij gunnen alle deelnemers evenveel plezier als zij in de vorige jaren hadden. Van een concurrentiestrijd tussen de deelneemsters is volgens Lisa Dijkstra nauwelijks sprake. Volgens de Coevordense is het vooral gezellig onder de kandidaten. “Je werkt samen naar het evenement toe en daarbij probeer je elkaar te helpen”, vertelt Lisa. “De voorbereidingen beginnen maanden van te voren. De danspasjes worden geoefend en je kijkt hoe je het beste kan lopen en praten. Daarna is het tijd om de kleding voor elke ronde uit te zoeken.” Lisa werd door Ali Dijkema, eigenaresse van kookstudio De Kookpub, gevraagd of zij namens haar bedrijf aan de verkiezing mee wilde doen. Dijkema had haar gespot achter de kassa bij de Coop. “Ik had al wat podiumervaring, dus het leek me een leuk idee”, zegt Lisa. Het enige wat haar tegenstond was de bikini ronde. “Ik was de oudste van alle deelneemsters en had geen maatje 34, maar uiteindelijk ben ik wie ik ben en zo ben ik ook de verkiezing ingegaan.” Dat pakte goed uit, want Lisa won de titel Miss Summer Dalen 2014. Als tip zou ze toekomstige deelneemsters dan ook het volgende mee willen geven. “Laat jezelf zien zoals je bent en geniet ervan. Dan ben je het sterkst. Mooi, lelijk, dik, dun. Het maakt niet uit. Alle meiden zien er mooi en opgetut uit, maar het gaat er ook om hoe je jezelf en het bedrijf presenteert.”

Groot compliment

Vorig jaar werd Odette Wesseling gekroond tot Miss Summer Dalen. Ze werd gevraagd door haar danstrainsters, wat voor haar al een groot compliment was. “Het leek me altijd al leuk om aan zoiets mee te doen, maar ik had er nooit echt aan gedacht om me op te geven. Het was wel enorm spannend. De ochtend van de verkiezing werd ik vol adrenaline wakker”, herinnert Odette zich. Ook het moment dat zij als winnares gepresenteerd werd, kan Odette zich nog goed voor de geest halen. “Volgens mij gilde ik zelfs en daarna moest ik heel hard huilen van geluk”, vertelt ze. Dit jaar zal ze in de jury zitten en haar eigen opvolgster beoordelen. “De titel Miss 2015 blijft voor altijd op mijn naam, maar ik maak graag iemand die het verdient blij met de titel van 2016.”

Auteur

Redactie