Marcel Meijer: 'Ik heb dit al heel lang in mijn hoofd zitten'

Emmen

De komende maand is het een gezellige boel op de stadsvloer van Emmen. Dertien evenementen vinden plaats in de Vlinderstad, waaronder De Opening, de Stads BBQ en de nieuwe Stiletto Run.

Door Vincent Trechsel “Er staan zoveel leuke evenementen op het programma. Dit is hartstikke goed voor Emmen en super leuk voor de inwoners.” Aan het woord is Marcel Meijer (47), sinds een paar maanden centrummanager van Emmen. Met hem nemen we de dertien evenementen door die er de komende maand te beleven zijn, te beginnen bij het Gooi maar in mijn Pet Festival op 28 augustus. Dit jaar doen er tachtig deelnemers aan mee, die allen beoordeeld worden door een vakkundige jury bestaande uit: Jan Postma, producer Martin Sterken en oud-The Voice of Holland-zangeres Melissa Meewisse. De winnaar wint een opname bij Sterken. Een week later is het kiezen geblazen voor de mensen. Van 1 tot en met 4 september wordt het spectaculaire theaterstuk Onderweg naar Later gespeeld in de oude dierentuin en is het dat weekend ook smikkelen geblazen op het Marktplein tijdens MM Culinair. “Goed om te zien dat enkele ondernemers dat weekend zelf ook iets organiseren. De mensen zijn weer positief, dat zorgt voor meer creativiteit”, weet Meijer.

Hoge hakken

Weer een week later is het Openingsfeest Centrumvernieuwing, Festival De Opening en het Shanty and Seasong Festival te vinden op de stadsvloer. Meijer: “Grote namen als Jett Rebel, Di-rect, Dotan en Caro Emerald komen. Dat is toch fantastisch? De evenementen zijn op het Raadhuisplein, het Marktplein en in de oude dierentuin.” Op donderdag 15 september is er voor de eerste keer in Emmen een Stiletto Run. Het idee is dat dames op hoge hakken een wedstrijdje gaan hardlopen. Tijdens de koopavond zijn de deelnemers op de Hoofdstraat te zien. “Ik heb dit al heel lang in mijn hoofd zitten”, vertelt de centrummanager, die voor zijn aanstelling ook al actief betrokken was bij de evenementen in Emmen. In het daaropvolgende weekend moeten de inwoners van de gemeente weer kiezen. Op 17 september is de Nationale Folkloredag met maar liefst 250 folkloristen en een dag later is het hele centrum bezaaid met bijzondere auto’s tijdens Emmen on Wheels en is er in de oude dierentuin de Stads BBQ, waar ook een veertigtal kraampjes staan en waar de mensen een massage kunnen krijgen en bijvoorbeeld van een valkenier en een goochelaar kunnen genieten.

Hype

Aanvankelijk wilde Meijer in de oude zoo ook iets doen met de hype van dit moment: Pokémon Go. “Ik vind het belangrijk dat je inspeelt op technologie en met die rage leek mij dat een goed idee. Het schijnt dat de dierentuin vol zit met Pokémon. Uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Vorige week was ik in Kijkduin – de Pokémon-hoofdstad van Nederland. Heel bijzonder om te zien, al die koppies gefocust op dat schermpje. Het was een soort zombiestad.” Het laatste weekend van september sluit Emmen af met Drentsch Peil XL met opkomende bandjes, het Festival der Typetjes en Talenten – georganiseerd door Gerald Janse – waar theatertalent mag laten zien wat het kan en wordt er afgesloten op 25 september met een bijzondere koopavond. Meijer licht toe: “Door het hele centrum ligt een rode loper. In totaal zo’n twee kilometer lang. Een ideale manier voor bijvoorbeeld kledingwinkels om zich te presenteren aan het winkelend publiek.” Kortom: de inwoners van de gemeente Emmen hoeven zich de komende maand niet te vervelen. Wie meer informatie wil over een bepaald evenement, moet de website www.emmenmaakhetmee.nl eens bezoeken.

Auteur

Redactie