Mooie fietsroute tijdens Festival op Fietse

Emmen

Wie aanstaande zaterdag nog niets te doen heeft, doet er goed aan de fiets te pakken en een rondje Zuidoost Drenthe te doen. Het Festival Op Fietse wordt dan georganiseerd en in een ronde van 48 kilometer – minder mag ook – kunnen deelnemers genieten van al het moois dat het gebied te bieden heeft.

“En dat niet alleen”, zegt projectleider Albertje Sok, “In bijna elk dorp is wel iets te beleven op het gebied van cultuur.” Zo is er in de Veenkerk in Klazienaveen klassieke muziek, een shantykoor op Sportlandgoed Zwartemeer, schrijver Özcan Akyol houdt een lezing en ’s avonds treden Jan Keizer en Anny Schilder op het Emmer Raadhuisplein op, gevolgd door een optreden van George Baker. “Mensen zullen niet alles kunnen zien en misschien niet het hele stuk willen fietsen. We hebben een route van 12 kilometer en een route van 36 kilometer uitgezet. Die twee samen vormen de totale route”, licht Sok toe. “Mensen zijn baas over hun eigen stuur, dus ook als ze ergens halverwege een route willen beginnen, is dat geen enkel probleem. Ze kunnen gewoon de bordjes volgen. De mensen die zich inschrijven en aan de start op het Raadhuisplein in Emmen verschijnen, ontvangen een leuke attentie en maken bovendien kans op twee abonnementen voor Wildlands.” Voor meer informatie over bijvoorbeeld de route, het volledige programma en de inschrijvingsmogelijkheden, bekijk: www.festivalopfietse.nl.

Auteur

Redactie