'Hulp op maat' vanaf 2017 in gemeente Emmen

Emmen

In de gemeente Emmen komen - per 1 januari 2017 - zes onafhankelijke toegangsteams en wel in de gebieden de Blokken, de Monden, de Velden, Emmen-Noord, Emmen-Oost en Emmen-Zuid. Hier kan elke inwoner - onder de vlag van Stichting De Toegang - terecht met hulpvragen voor Wmo schoonmaakondersteuning, begeleiding en beschermd wonen.

De toegangsteams helpen volgens de gemeente Emmen bij het vinden van de juiste ondersteuning en kunnen voor een maatwerkvoorziening zorgen. Ook nemen zij de gesprekken voor hun rekening met inwoners, die een hulpvraag hebben. In de loop van volgend jaar volgen de Wmo hulpmiddelen, jeugdhulp en schulddienstverlening. In 2018 is het de beurt aan de participatiewet. Om de toegangsteams een onafhankelijke rol te geven, wordt een zelfstandige stichting opgericht. Volgende maand reageert de gemeenteraad op het ontwerpbesluit van het college tot oprichting van De Toegang.

Auteur

Redactie