'Sweelpop voor velen afsluiting van vakantie' | Win vrijkaarten

Zweeloo

Het belooft weer een knalfeest te worden op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo, waar vrijdag 26 augustus de 35e editie van Sweelpop wordt gehouden. “Met de line-up van dit jaar gaat het dak er zeker weten af”, aldus Sweelpop-voorzitter Mart Seubring.

Door Marc Slagter Met de 35e editie is het festival Sweelpop een begrip in het noorden. De 26-jarige Seubring is trots op wat het bestuur en de vrijwilligers dit jaar voor elkaar hebben gekregen. “We hebben mooie artiesten vastgelegd. De avond wordt om 20.00 uur geopend door Toycar Taxi. Daarna krijgen we DiepTriest, de Ultimate Guns N’Roses Tribute en Kraantje Pappie.” Voor de slotact heeft het bestuur dit jaar een uitzondering gemaakt. “We eindigen de avond met The Dirty Daddies, die ook vorig jaar voor een knallende afsluiting zorgden. Normaal nodigen we niet dezelfde band twee jaar achter elkaar uit. Maar wij hebben vorig jaar zoveel geweldige reacties gehad van bezoekers, dat we voor dit jaar graag een uitzondering maken”, aldus Seubring.

Geboren en getogen

Op de vraag wat Sweelpop zo bijzonder maakt, zijn Seubring en bestuurslid Richard Prakken duidelijk. “We zijn een enthousiaste groep. De jongeren hebben een belangrijke rol. De leeftijd van onze bestuursleden varieert van 18 tot 26 jaar.” Beide heren zijn geboren en getogen in Zweeloo en dus opgegroeid met Sweelpop. Mart is bezig met zijn vijfde en tevens laatste jaar als voorzitter. “De laatste jaren waren erg mooi, maar op sommige momenten ook best lastig. We hebben erg kritisch gekeken naar onze financiën en daar belangrijke keuzes in gemaakt. Ik denk dat we hierin goed geslaagd zijn, zodat we ook de komende tien jaar Sweelpop kunnen blijven organiseren.” De 18-jarige Prakken is bezig met zijn eerste jaar als bestuurslid. “Het mooie van Sweelpop is dat alle vorige generaties die in het bestuur hebben gezeten ieder jaar weer terug komen. Mijn vader zegt ook vaak dat het reüniegevoel bij Sweelpop hoog is. Veel mensen ontmoeten elkaar ieder jaar weer op ons festival. Dat zegt toch iets over de bijzondere sfeer?” Seubring: “Wij hopen dat onze bezoekers vrijdag een geweldige avond hebben waar ze nog lang over napraten. Sweelpop is voor velen een afsluiting van de vakantie. Veel mensen moeten maandag weer aan het werk of weer naar school”, aldus Seubring. Voor meer informatie en de kaartverkoop: www.sweelpop.nl. De kaarten kosten in de voorverkoop 19,95 euro en 25 euro aan de kassa.

Vrijkaarten

Lezers van deze krant maken kans op een setje van twee vrijkaarten. Stuur - om kans te maken - uiterlijk donderdagmiddag 25 augustus een e-mail met volledige naam- en adresgegevens naar zohlezersactie@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie