Bosbad Zwinderen hoopt op eindsprint

Zwinderen

De teller stond maandagmorgen op 28.000 bezoekers voor Bosbad Zwinderen en dat is duidelijk minder veel dan vorig jaar. De belangrijkste oorzaak is het weer, want er zijn te weinig zonovergoten dagen geweest. De medewerkers van Bosbad Zwinderen hopen dan ook op een eindsprint.

De 25.000e bezoeker kwam begin augustus binnen. Mevrouw Teuling was de gelukkige en ontving naast een bos bloemen een abonnement voor het zwemseizoen in 2017. Van 5 tot 9 september - de laatste week dat het bad dit jaar geopend is - wordt de traditionele zwemvierdaagse gehouden. Vrijwilligers bakken die week op woensdag pannenkoeken en op vrijdag is er een grote barbecue gepland. Deelnemers jonger dan 9 jaar zwemmen 250 meter en kinderen ouder dan 9 jaar zwemmen in die vier dagen 500 meter. De kosten voor deelname aan de vierdaagse zijn voor abonnementhouders zes euro en niet-abonnementhouders betalen tien euro. Het zwembad is op vrijdag 9 september vanaf 19.00 uur gesloten vanwege de afsluitende barbecue voor alle vrijwilligers en het personeel.

Auteur

Redactie