Polonaise geeft barbecuedag bij De Cirkel passend slot | Fotoserie

Coevorden

Voorzitter Bart Driehuizen van de Coevorder kleding- en speelgoedbank De Cirkel zoekt even een rustig plekje om te praten over de derde barbecuedag en rommelmarkt aan de Jan Steenstraat. Volkszanger Mannes uit Zwolle maakte het feestje even daarvoor compleet. "We hebben een goede dag gehad!"

Door Kristian Elders Er was zaterdagmiddag van alles te doen om maar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting KiKa (kinderen kankervrij). Er werden braadworsten en broodjes hamburger verkocht, het rad van fortuin draaide en liefhebbers deden mee aan een enveloppenspel. Er was 's middags een optreden van de Noormannen uit Coevorden en woningcorporatie Domesta plus Stichting Need Help Coevorden - Need Help Coevorden werkt samen met De Cirkel - bemanden een kraam. Verder liep ook Helma Bosgraaf rond op het terrein. Zij is opbouwwerker namens Maatschappelijk Welzijn Coevorden en geeft De Cirkel ondersteuning.

Samenzijndag

De dag begon al vroeg voor de dertig vrijwilligers - zij verrichtten binnen en buiten hand- en spandiensten - en ook het internetradiostation Muziekpower.nl verleende belangeloos medewerking aan de barbecuedag, die na een prijsvraag volgend jaar verdergaat als Samenzijndag. Dat nieuwtje maakte Driehuizen zaterdagavond wereldkundig. Hij schat de opbrengst van de dag op 300 euro. De organisatie hoopte eerder dit jaar op 250 bezoekers, maar dat aantal is volgens Driehuizen niet gehaald. "Ik denk dat er vandaag ongeveer 150 mensen zijn geweest. Kwam het door de vakantie? Was het te warm? De oorzaak is lastig aan te geven. Volgend jaar is overigens een ander goed doel aan de beurt, maar zeker is dat deze dag een vervolg krijgt in 2017." Met de Samenzijndag wil de organisatie ook volgend jaar de drempel laag leggen om vaker langs te komen bij De Cirkel. Marga Faken liet eerder namens dezelfde organisatie al optekenen dat deze dag in de stadswijk Poppenhare er is om mensen dichter bij elkaar te krijgen en met de nieuwe naam voor de jaarlijkse happening lijkt daarmee de cirkel rond.

Auteur

Redactie