Zandstrooisterweek in Schoonebeek is aanstaande

Schoonebeek

De Zandstrooisterweek in Schoonebeek steunt op tradities. Het programma van de jaarlijkse feestweek bestaat voor een belangrijk deel uit vaste activiteiten. Zoals de Boortorenwandeltocht, het Dweilorkestenfestival, de Zandstrooisterloop, Kidsrun, Olierock, een ouderenprogramma, kermis en een afsluitend vuurwerk.

De genoemde wandeltocht krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje. Het feit dat de activiteit voor de zestigste keer wordt gehouden, wordt zowel voor de deelnemers als het publiek merkbaar op zaterdag 27 augustus. Naast de routes van 5, 10, 15, 20 en 40 kilometer wordt een extra afstand van 50 kilometer toegevoegd. Verder is er langs het routegedeelte in het dorpscentrum een straatexpositie toegevoegd. Met grote borden wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van het dorp en de wandeltocht. Bij de Zandstrooiboerderij is ook een expositie te zien van de jubilerende activiteit.

De Ölietappers

Dweilorkesten zorgen dezelfde dag voor extra sfeer in het dorpscentrum van Schoonebeek. Naast het plaatselijke orkest De Ölietappers leveren deze orkesten een bijdrage: stemmingsorkest Le Bombardon uit Zwolle, De Haarschutters uit Kloosterhaar, Dinges uit Emmen, De Liefhebbers uit Dalen, DOS uit Winsum en Toet en Bloaslust uit Slagharen. De feestweek gaat op woensdag 24 augustus om twee uur ’s middags van start met een jaarmarkt, aangevuld met een rommelmarkt. Het programma wordt op zaterdag 27 augustus om tien uur ’s avonds traditioneel afgesloten met vuurwerk. Tijdens de hele feestvierdaagse is er een kermis in het dorpscentrum en zijn er verschillende exposities in zowel de Zandstrooiboerderij als in de PKN-kerk.

Auteur

Redactie