Frank Arling: 'Bij een park hoort een picknick'

Emmen

Frank Arling uit Emmen organiseerde zaterdag het eerste picknickconcert in de oude dierentuin. Dion Tiktak, Roy Sipma en Nina Broekema zorgden voor de muzikale aankleding en gezellige sfeer.

Door Mayke Bos Arling (23) is geboren en getogen in Emmen. Toen hij hoorde dat de oude dierentuin in Emmen weer open zou gaan als ‘mensenpark’, vond hij dat hij daar iets mee moest doen. “Bij een park dacht ik als eerste aan een picknick. Om het nog iets gezelliger te maken vond ik dat er muziek bij moest komen. Zo kwam ik op het idee van een picknickconcert”, vertelt de Emmenaar. Hij is een enorme muziekliefhebber en zit naar eigen zeggen wel een beetje in dat wereldje. Bovendien studeert Arling muziek in Groningen, dus de muzikale omlijsting was gauw geregeld. De jonge organisator klopte aan bij ‘Emmen. Maak het mee!’, die zo enthousiast waren over zijn idee dat ze het evenement wel wilden ondersteunen. “Toen ik eenmaal de muzikanten had geregeld viel het qua organisatie wel mee. Emmenaar Azer Cirttan zorgde voor heerlijke hapjes, zoals baklava en voor de rest was het de bedoeling dat mensen zelf van alles mee zouden nemen. Het belangrijkste was dat mensen op de hoogte zouden zijn van het picknickconcert”, zegt Arling.

Zelfgebakken worteltaart

Hij deed wekenlang zijn uiterste best om het evenement te promoten op social media, maar dat vond hij nog niet genoeg. “Ik ben op een zaterdagmiddag in het centrum op een picknickkleed gaan zitten met een zelfgebakken worteltaart”, grijnst Arling. Nieuwsgierige mensen kwamen hem vragen wat hij aan het doen was en kregen een stuk taart aangeboden. “Ik kan helemaal niet bakken en de taart was een beetje mislukt, maar het heeft wel geholpen want sommige van die mensen zijn wel komen kijken bij het picknickconcert.” Dat ging nog bijna mis toen er twee agenten langs kwamen, maar gelukkig bleken ook zij slechts nieuwsgierig. Arling kijkt zeer tevreden terug op het picknickconcert. “Het enige wat ik vooraf niet kon regelen was het weer. Echt picknickweer was het niet, maar ondanks dat was de opkomst boven verwachting.” Ook de reacties van bezoekers en voorbijgangers waren zo lovend dat hij al voorzichtig durft na te denken over volgende edities.

Auteur

Redactie