Walid Soppe na inhaalrace in de punten | Fotoserie

Coevorden

Eén punt. Dat is de score voor Walid Soppe in Oostenrijk tijdens de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Op de Red Bull Ring moest Soppe in de eerste race vanaf de laatste positie starten door een straf, opgelopen op de Sachsenring.

De Coevorder motorcoureur reed in deze race knap naar voren, werd vijftiende en mocht zo toch nog een punt bijschrijven. In de tweede race kende Soppe erg veel problemen met de vering en was het onmogelijk om snel rond te gaan. Geen moment kwam hij aan de tijden van de top en was het slechts een kwestie van uitrijden met een twintigste positie als gevolg. Direct vanaf de start maakte Soppe zaterdag de nodige plaatsen goed. Een sterke beginfase bracht hem al snel naar de punten. Eenmaal rond de vijftiende positie aangekomen, kwam de Drent in gevecht met de Italiaan Omar Bonoli waardoor de opmars stokte. Er kwam een gaatje met de groep ervoor, waardoor er geen slipstream meer was. Gezien de lange rechte stukken op het circuit is dit wel noodzakelijk en de aansluiting was verloren. Soppe reed de wedstrijd uit en finishte als vijftiende.

Tweede race

Het doel voor de tweede race was om vanaf het begin wederom plaatsen goed te maken en de aansluiting te vinden met de top tien. Het tegenovergestelde gebeurde. Soppe zat in de tweede bocht, een scherpe hairpin naar rechts, aan de buitenkant en remde behoorlijk vroeg. Hij zakte naar een van de laatste posities en kon geen moment snelle rondetijden noteren. Soppe reed de wedstrijd uit en daar was dan ook alles mee gezegd. Met de twintigste positie was de jonge Coevordenaar wel de beste Nederlander, maar tevreden is hij allerminst. Na de wedstrijd gaf Soppe aan te kampen met veringproblemen en dat de motor in elke bocht begon te stuiteren. Hierdoor moest Soppe constant eerder remmen of miste hij de apex, waardoor de exit niet goed was. Vanuit Oostenrijk wordt de oversteek gemaakt naar Brno, waar komend weekend alweer de volgende race gepland staat.

Auteur

Redactie