Magnificat zingt in St Albans Cathedral

Emmen

Vocaal Ensemble Magnificat start het nieuwe muzikale seizoen met een koorreis naar de kathedraal van St Albans. Het koor reist donderdag 18 augustus af naar Engeland, waar de leden vrijdag, zaterdag en zondag de plaats in gaan nemen van het kathedrale koor. Onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema en met medewerking van organist Mattijs de Vreugd zal het koor in totaal vier diensten gaan verzorgen.

De Cathedral and Abbey Church of St Alban - of kortweg St Albans Cathedral - is een kerk uit de elfde eeuw, die is gewijd aan de heilige Albanus van Engeland. De kerk in St Albans - net boven Londen - is een van de grootste Engelse kathedralen en de op één na langste kathedraal van het Verenigd Koninkrijk. Het schip van de kerk is met 84 meter het langste van alle kathedralen in Engeland.

Zeer vertrouwd

Magnificat is zeer vertrouwd met de Engelse koortraditie: het koor verzorgt een aantal zondagen per jaar een Choral Evensong in de Grote Kerk in Emmen. Dirigent Daniel Rouwkema specialiseerde zich in Engelse koormuziek. Op het programma staan - naast de gebruikelijke hymnes en psalmen - werken van onder meer Wood, Brewer, Rutter en Stanford.

Auteur

Redactie