Rio: Ilse Paulis en Maaike Head naar halve finale

Dalen

Na de afgelasting op zondag zijn de roeisters Ilse Paulis - zij is oud-Dalense en erelid van roeivereniging Salland in Gramsbergen - en Maaike Head een dag later de heats goed doorgekomen in de lichte dubbeltwee tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een ticket voor de halve finale is binnen.

Het Nederlandse duo kreeg maandag in de tweede heat te maken met Nieuw-Zeeland, Japan, Vietnam en Roemenië. Paulis en Head zetten knap de snelste tijd van alle twintig duo's neer: 6.57.28 minuten. China werd tweede op grote afstand in 7.00.13 minuten.

Halve finale

De halve finale is op woensdag 10 augustus vanaf 13.50 en vanaf 14.00 uur (Nederlandse tijd, red.). De A-en B-finale in deze bootklasse zijn op vrijdag 12 augustus om respectievelijk 14.52 en 14.10 uur.

Auteur

Redactie