Germanicus te sterk voor Hoogeveen (za.)

Hoogeveen

Het duel tussen Hoogeveen (za.) en Germanicus in de eerste ronde van de Offerein bokaal eindigde in een terechte 1-3 zege voor tweedeklasser Germanicus. Zeker na rust had de ploeg van Eric Prins flink wat kansen. De Coevordenaren spelen woensdag aanstaande vanaf 20.15 uur de Drentse klassieker tegen Hoogeveen (zo.).

Zeker de eerste helft kon Hoogeveen de Coevordenaren wel goed bijbenen. De organisatie was redelijk in orde, de ploeg leek ook aardig fit en er zaten een paar leuke combinaties bij. In de 13e minuut had het ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Op vijf meter voor het doel was er een vrije trap. Jesse de Haas trof echter de muur. Broer Ruben de Haas had in de 29e minuut het tweede serieuze wapenfeit van de wedstrijd. Germanicus was eigenlijk niet gevaarlijk, maar vooral de laatste minuten voor rust kwam de ploeg. Eerst tikte Moddejongen nog naast, maar in de 43e minuut was het Verhoef die na een fraaie pass van Van Dijk de 0-1 maakte.

Rommeliger

Na de rust kwamen er vijf nieuwe krachten in de ploeg bij Hoogeveen. Germanicus deed dat meer geleidelijk na rust. Het werd daardoor in eerste instantie wat rommeliger bij Hoogeveen en Germanicus leek nu bovendien wat stabieler. De tweedeklasser was nu wel duidelijk dominanter. Nadat Cremer al twee leuke kansen had gekregen was het in de 55e minuut ineens Hoogeveen dat een open kans kreeg. Na een handsbal van Verhoef kon Everts aanleggen vanaf elf meter. Zijn inzet spatte op de paal uiteen. Hierna bleef Germanicus wel drukken. Na een prima pass van Schuiling kreeg Verhoef al een open kans. Maar pass in de 62e minuut viel de 0-2. Smale zette voor en Cremer liep binnen. Even leek het nog flink te kunnen oplopen. In de 65e minuut was het namelijk al 0-3. Nu was het Van der Weide die voorzette en weer was het Cremer, die afmaakte. Maar Hoogeveen herpakte zich toch wat. Sterker, in de slotfase leek er nog best wat te halen. Nadat Jesse de Haas na een prima aanval de 1-3 maakte, ging de ploeg ook nog wat aanzetten. Echte kansen kreeg het niet meer, terwijl de ruimte aan de andere kant nog best een treffer voor Germanicus had kunnen opleveren. Dat was over negentig minuten te veel geweest, maar gezien de kansen na rust was Germanicus uiteraard de terechte winnaar. Germanicus treft nu Hoogeveen (zo.) in de halve finale. Hoogeveen (za.) treft Tiendeveen in de strijd om de vijfde plaats.

Auteur

Redactie