Nieuwe spoedpost Scheper Ziekenhuis in gebruik

Emmen

Spoedpatiënten in Emmen en omgeving kunnen voor al hun spoedzorgvragen weer terecht op de vertrouwde plek van de spoedeisende hulp en huisartsenpost van het Emmer Scheper Ziekenhuis. Na een verbouwing van ongeveer zes maanden is de nieuwe spoedpost klaar.

Hoewel de locatie en de ingang gelijk zijn gebleven, is de rest vernieuwd. De patiënten hoeven niet zelf meer te kiezen of ze zich moeten melden bij de spoedeisende hulp of huisarts, want dat wordt voor hen geregeld door zorgverleners bij de gezamenlijke ontvangstbalie. Ook de wachtkamer voor patiënten, de koffiekamer voor het personeel en onder meer het magazijn worden gedeeld. Verder is de spoedpost opnieuw ingedeeld en voorzien van lichte, vriendelijke kleuren en meubilair.

Verwarde personen

Er is sprake van twaalf ruime behandelkamers, een opvangmogelijkheid voor MRSA-verdenking en verwarde personen, een gipskamer, een speciale ontsmettingsruimte voor slachtoffers van chemische, biologische of radiologische stoffen en een opvangkamer voor slachtoffers van seksueel geweld. In de wachtruimte is een speciaal hoekje ingeruimd voor kinderen. De oude spoedeisende hulp was te klein en te oud voor het aantal patiënten dat elke dag geholpen moet worden en er was te weinig werkruimte beschikbaar. Ook de samenwerking met de huisartsenpost werd door de situatie bemoeilijkt.

Auteur

Redactie