Magisch Drenthe Tour vanuit Coevorden

Coevorden

De zogeheten Magisch Drenthe Tour gaat in augustus en in september langs en over de Hondsrug. Het is alweer de zevende editie van de tour. Het vertrek is telkens om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij sportcomplex De Swaneburg in Coevorden. Terugkomst op dezelfde plaats is rond de klok van 17.15 uur.

Aanmelden kan alleen door contact te zoeken met Noorden Reizen via 0524-524137, info@noordenreizen.nl of de website www.noordenreizen.nl. De tour kost vijftien euro per persoon en dat bedrag moet volgens de organisatie vooraf worden betaald. De resterende data zijn 11, 18 en 25 augustus plus 1, 8, 15, 22 en 29 september.

Reis

Vanuit de Vestingstad gaat de reis eerst door Dalen, Oosterhesselen, Aalden en Zweeloo, waarna het schilderachtige Wezup met een bezoek wordt vereerd. Daarna zijn Wezuperbrug (gemeente Coevorden), Elp (Midden-Drenthe) en Grolloo (Aa en Hunze) aan de beurt. De koffiestop is in Gasselte. Verder worden ook Drouwen, Bronneger, Borger, Buinen en Exloo bezocht. In Exloo wordt de schaapskooi aangedaan. De reis gaat daarna verder in de richting van Valthe en later Westenesch (Emmen) en Erm. Bij Erm wordt uiteindelijk koers gezet richting Coevorden.

Auteur

Redactie