Landenfeest brengt gezelligheid in Vlinderstad | Fotoserie

Emmen

De bouwvakvakantie werd in Emmen centrum ingeluid met een landenfeest. Het thema was - zaterdag en zondag - Duitsland. Dat betekende gezelligheid, lekker eten en drinken en livemuziek. Er werd bier gedronken uit veelal grote pullen. Schlagerduo 1-2 Zimmerfrei en ook DJ Timmie Tirol waren te horen op de terrassen.

Lederhosen en dirndls werden veel gezien als kleding van het personeel van de horeca. Een dirndl is overigens een traditionele Zuid-Duitse mix van klederdracht en dienstbodekleding uit 1870 en is niet weg te denken tijdens het Oktoberfest in München. De lederhose is een traditionele leren broek, die in onder meer Zuid-Duitsland wordt gedragen. De broek is in een grijs verleden als bergklederdracht ontstaan.

Auteur

Redactie