Klein Kerkenpad opnieuw in Zuidoost-Drenthe

Zweeloo

In Zuidoost-Drenthe wordt op donderdag 4 augustus Klein Kerkenpad gehouden. Zeven PKN-kerken zetten die dag de deuren open van 10.00 tot 16.00 uur.

In de dorpskerk van Sleen is sprake van kantklossen en porselein schilderen. In de Coevorder hervormde kerk is kunst te zien van Kunst op Vijf en laat de Aaldense Liesbeth Pauw haar mandala’s - gemaakt van theezakjes - zien. In Oosterhesselen kunnen bezoekers kijken naar liturgisch bloemschikken en schilderijen.

Keramiek

In de kerk van Zweeloo is een expositie van keramiek en schilderijen. In Dalen exposeert Caroliene Verschoor haar schilderwerken. In Gees is een expositie te zien van zilveren sierraden - gemaakt door Anke de Hullu - en daarnaast schilderijen van Wiep Vleems. In Aalden kunnen belangstellenden pentekeningen zien en in bepaalde kerken mogen liefhebbers het orgel bespelen. Klein Kerkenpad wordt vanaf 16.30 uur afgesloten met een vesperdienst in de Oosterhesseler kerk.

Auteur

Redactie